Terugbetalingsredenen bekijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ontdek manieren om het aantal terugbetalingen op je kanalen te verminderen. Leer welke locaties, kanalen en tijden de meeste aandacht vereisen.

Deze functie is inbegrepen in Deliverect Plus en alleen beschikbaar voor sommige klanten. Klik hier voor meer informatie over Deliverect Plus, de extra voordelen en hoe je je kunt abonneren.

Momenteel toont deze functie alleen restitutieredenen voor Uber Eats en Deliveroo. Voor Deliveroo moet je gegevens importeren.

Om deze functie te vinden, selecteer je Analytics in de zijbalk en kies je Refund reasons ②.

Tabblad Overzicht

Bovenaan de pagina zie je een aantal belangrijke statistieken over terugbetalingen.

• Refunded orders: Het totale aantal terugbetaalde bestellingen

• Refunded amount: De totale prijs van alle terugbetaalde bestellingen

• Your refunds: De totale prijs van de door jou betaalde restituties

• Channel refunds: De totale prijs van terugbetalingen betaald door je kanalen

Filters

Pas de gegevens aan door de filters bovenaan de pagina aan te passen. Je kunt filteren op tijdsbestek, locaties, kanalen en aangepaste tags.

Locaties met de meeste impact

Bekijk je locaties gesorteerd op terugbetaalde bestellingen. Gebruik deze tabel om inzicht te krijgen in welke locaties het meest worden beïnvloed door terugbetalingen. Door een locatie te selecteren, ga je naar een pagina met alle gerestitueerde bestellingen voor die locatie(bekijk dit gedeelte voor meer informatie).

Selecteer de link Meer weergeven om een speciale pagina voor deze informatie weer te geven.

Inkomstengevolgen per reden voor restitutie

Bekijk de meest voorkomende typen restituties en hun impact op je omzet. Beweeg de muis over een type restitutie voor een gedetailleerde uitsplitsing.

Refund reasons over time

Deze grafiek toont het totale aantal terugbetalingsredenen gegroepeerd op datum. Beweeg de muis over de grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de redenen en hoe vaak deze voor die datum zijn voorgekomen. Selecteer de dropdown rechtsboven om specifieke redenen te tonen/verbergen. Bekijk de lijst met mogelijke redenen voor restitutie.

Refunded orders by hour

Gebruik deze heatmap om inzicht te krijgen in de tijdstippen waarop de meeste terugbetalingen plaatsvonden. Hoe donkerder de secties, hoe meer terugbetaalde bestellingen. Beweeg de muis over een tijdstip om het totale terugbetaalde bedrag en de redenen te bekijken.

Problematische tijdschema's kunnen duiden op onvoldoende personeel of operationele problemen.

Refunded orders by channel

Het taartdiagram toont het totale restitutiepercentage per kanaal. Als je met de muis over een sectie beweegt, zie je het totale terugbetaalde bedrag naast het bedrag dat door je restaurant en het kanaal is betaald.

Tabblad Refunded orders

Alle bestellingen worden weergegeven voor het momenteel actieve filter.

Selecteer de bestelling om de oorzaak van de terugbetaling te achterhalen. Alle gerelateerde items worden weergegeven.

Selecteer de Order ID om de bestelling te bekijken op de pagina Bestellingen.

Tabblad Locations

Dit tabblad toont je locaties en hun terugbetaalde bestellingen, je terugbetalingen, kanaalterugbetalingen en het terugbetaalde bedrag. Selecteer een van de koppen om de sortering van de tabel te wijzigen.

Selecteer een locatie om alle terugbetaalde bestellingen voor die locatie te bekijken.

Gegevens importeren

Selecteer de knop Import rechtsboven om gegevens van een leveringsplatform toe te voegen.

Importeren wordt momenteel alleen ondersteund vanuit Deliveroo.

Zo exporteer je bestellingen van een bezorgplatform

Selecteer of sleep het gedownloade CSV-bestand om het te uploaden naar je Deliverect-account.

Ga naar je Operationele rapporten pagina om te zien of het importeren is gelukt. Als je hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam.

Redenen voor terugbetaling

Hier zijn de mogelijke redenen voor terugbetaling en enkele tips om ze in de toekomst te voorkomen:

Food Damaged

Zorg ervoor dat de artikelen goed verpakt zijn.

Food Other

Neem contact op met het bezorgkanaal voor meer informatie.

Food quality

Er kan extra training of personeel nodig zijn om de voedselbereiding te verbeteren.

Item Missing

Never Received

Het bezorgkanaal kon de bestelling niet afleveren. Neem contact op met je bezorgkanaal als dit regelmatig voorkomt.

Order Issue

Neem contact op met het bezorgkanaal voor meer informatie.

Order Wrong

Controleer of het personeel altijd alle artikelen meeneemt en klaarmaakt volgens de wensen van de klant.

Unknown

Neem contact op met het bezorgkanaal voor meer informatie.