DMA: De app gebruiken als je een POS hebt
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik van de DMA

Om te beginnen: waarom zou je de DMA gebruiken als je al een POS hebt?

Nou, zoals we allemaal weten bestaat een restaurant uit twee delen: de vloer en de keuken. De POS bevindt zich meestal op de vloer en is niet zichtbaar voor het keukenpersoneel. Daarom is het erg handig om een extra tablet in de keuken te hebben zodat het keukenpersoneel bestellingen kan volgen, producten kan snoozen en de bezetmodus kan gebruiken.

Orders volgen

Wanneer een bestelling via Deliverect op je kassa binnenkomt, verschijnt deze ook op je DMA. Je personeel kan bestellingen ontvangen, volgen en beheren. Lees daar hier meer over.

De status van de bestelling wordt standaard uit je POS gehaald, maar als je liever hebt dat de status uit de DMA wordt gehaald, informeer dan je Deliverect accountmanager of ons supportteam. Dit is handig als je de bereidingstijd wilt bijwerken, wat niet mogelijk is via de kassa.

Het bijwerken van de bereidingstijd is alleen mogelijk bij sommige bezorgkanalen.

Producten blokkeren

Je kunt producten snoozen als ze niet op voorraad zijn. Snooze bepaalde artikelen voor een paar uur, dagen of onbepaalde tijd. Je kunt hier meer lezen over het blokkeren van producten .

Bezette modus

De derde use case van de DMA is het gebruik van de busy mode, waarmee je je bezorgkanaal tijdelijk kunt sluiten, zodat er geen nieuwe bestellingen worden geplaatst.

Deze functie wordt niet door elk bezorgkanaal ondersteund.

Er komt bijvoorbeeld een grote groep van 20 mensen je restaurant binnen. Je keukenpersoneel kan dan besluiten om de bezorgkanalen tijdelijk te sluiten, zodat ze zich kunnen concentreren op het geven van de best mogelijke service aan deze groep en/of het niet onnodig lang laten wachten van bezorgklanten op hun bestelling. Je kunt hier meer lezen over de bezetmodus.

Het gebruik van de bezetmodus kan je positie op de bezorgplatforms benadelen, dus gebruik het alleen als het echt nodig is.

Extra gebruiksmogelijkheid: afdrukinstellingen

Als je de afdrukinstellingen van de DMA wilt gebruiken, moet je met een paar dingen rekening houden:

• Niet alle tablets en printers zijn compatibel met de app, kijk voor meer info bij de ondersteunde apparaten: DMA: App vereisten en installatie.

• De printersjablonen van de DMA kunnen momenteel niet worden gewijzigd.

• Je kunt de afdrukinstelling alleen gebruiken als de tablet zelf is gekoppeld aan een externe printer die niet is gekoppeld aan het verkooppunt.

Het is mogelijk om een printer tegelijkertijd aan je POS en DMA te koppelen, maar we raden je sterk aan om alleen de POS-printer te gebruiken.