Pickup Manager: Overzicht
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Deliverect Pickup Manager geeft je de mogelijkheid om je leveringen op een efficiënte en georganiseerde manier te beheren. Deze nieuwe functionaliteit vermindert de chaos in de keuken en laat koeriers weten wanneer een bestelling klaar is om opgehaald te worden.

Pickup Manager is een betaalde addon voor je Deliverect-account. Ga naar deze pagina voor meer informatie en om een demo aan te vragen.

Aan de slag

Ga naar de pagina Pickup Manager van je Deliverect-account.

Zodra een bestelling voor levering/ophaling is ontvangen van een van je aangesloten kanalen, verschijnt deze hier. Bestellingen worden opgesplitst in verschillende categorieën: klaar om op te halen, Wordt bereid en In de wachtrij (optioneel).

Met de twee tabbladen bovenaan kun je afhaalopdrachten beheren of het afhaalscherm bekijken. Deze worden hieronder afzonderlijk uitgelegd.

Afhaalopdrachten beheren

Op dit tabblad kun je de status van je huidige orders bijwerken door de knoppen Start preparing, Ready for pickup of Picked up te selecteren. Je kunt de status van een bestelling ook bijwerken via je verbonden POS of de Delivery Manager App.

Zoeken

Wil je een specifieke bestelling vinden? Gebruik de meegeleverde zoekbalk om te filteren op order-ID, de naam van de koerier, het afleverkanaal of de naam van de klant.

Afhaalscherm

Dit is het tabblad voor klanten/koeriers. We raden aan om het op een apart apparaat weer te geven dat buiten je restaurant goed zichtbaar is. Zo voorkom je dat mensen naar binnen moeten komen om hun bestelling te controleren.

Updates van de status van een bestelling worden hier direct getoond.

Opties

Selecteer het tandwielpictogram rechtsboven op de pagina. Hier kun je aanpassen hoe de pagina eruitziet en functioneert.

• Show 'In the queue' section: Indien geactiveerd, wordt die sectie weergegeven.

• Show 'Preparing' section: Indien geactiveerd, wordt die sectie weergegeven.

• Show timer: Indien geactiveerd, wordt de geschatte resterende tijd tot een bestelling kan worden afgehaald getoond.

• Show the order tracker link in the footer: Indien geactiveerd, is de link naar de ordertracker website zichtbaar (order-tracker.deliverect.com).

• Group by: Groepeer bestellingen op kanaal of merk, of laat ze ongegroepeerd (Uit).

• Pickup Manager header image: Hier kun je een afbeelding selecteren om te gebruiken in de header van je afhaalscherm.

• Header background color: Wijzig de kleur die wordt gebruikt in de ordertracker.

Volledig scherm

Selecteer dit pictogram om de pagina uit te vouwen tot volledig scherm, waardoor de weergave wordt vereenvoudigd en onbelangrijke informatie voor klanten/koeriers wordt verwijderd.

Ordertracker website

Onderaan het afhaalscherm staat een link en QR-code naar order-tracker.deliverect.com. Als een klant/koerier deze opent, kan ze direct zelf orders opzoeken.

Het enige wat ze hoeven te doen is hun ordernummer invoeren en de knop Check order status selecteren.

Kanaal, merk of locatie wijzigen

Je kunt wijzigen welke orders worden weergegeven door de dropdowns rechtsboven op de pagina te selecteren.

Veelgestelde vragen

• Hebben we twee tablets of schermen nodig?

• Hoewel het niet noodzakelijk is, is het aan te raden om het afhaalscherm op een apart apparaat in schermvullende modus weer te geven. Zo kun je de bestellingen vanaf één apparaat beheren, terwijl het afhaalscherm voor koeriers/klanten altijd zichtbaar is op het andere apparaat.

• Kan het afhaalscherm in de Delivery Manager App (DMA) worden weergegeven om als KDS te worden gebruikt?

• De DMA kan momenteel het afhaalscherm niet weergeven, maar het kan wel worden gebruikt om de status van orders bij te werken. Wijzigingen in de status van een order worden direct weergegeven op het afhaalscherm.

• Zijn er technische vereisten voor het afhaalscherm?

• Elk apparaat waarop een webbrowser kan draaien, zou prima moeten werken.

• Hoe wordt de aftelklok voor bestellingen berekend?

• Dit is de totale tijd die nog rest totdat de bestelling kan worden afgehaald. De voorbereidingstijd voor producten wordt gebruikt om een schatting te geven.