Een menu maken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel bevat details over de nieuwste versie van de menu-editor. Alle accounts zullen binnenkort toegang hebben tot deze versie. Bekijk dit artikel voor de vorige menu-editor.

Leer in dit artikel hoe je een menu vanuit het niets maakt of importeert van een leveringskanaal.

Aan de slag

Stap 1. Navigeer naar de pagina Menus in de zijbalk.

Stap 2. Selecteer de knop Maak menu.

Stap 3. Je kan kiezen uit vier opties:

• Maak menu: Begin met het maken van een nieuw menu zonder gegevens te importeren. Volg de instructies direct hieronder.

• Menugroep aanmaken: Hiermee kan je je menupagina organiseren door gerelateerde menu's te groeperen.

• Import from channel: Gebruik een bestaand afleverkanaal om een bestaand menu opnieuw te maken. Volg de instructies onder de kop Importeren uit kanaal.

• Import from POS: Gebruik je verkooppunt om een menu te maken met bestaande categorieën. Volg de instructies in de rubriek Importeren uit verkooppunt.

Maak menu

Stap 4. Vul de volgende velden in:

• Menunaam: Deze naam wordt getoond aan klanten op je kanalen.

• Interne menunaam (optioneel): Door een naam toe te voegen, kun je dit menu gemakkelijk onderscheiden. Deze naam wordt niet getoond buiten Deliverect.

• Menubeschrijving (optioneel): Geef extra informatie over dit menu.

• Type: Hoe klanten hun bestellingen ontvangen (bezorgen, afhalen, enz.).

• Gebruik producten van: Kies welke locatie je wilt gebruiken.

• Menu bewerken beperkingen (optioneel): Selecteer de locaties waar dit menu zal worden gebruikt. Alleen medewerkers/managers op geselecteerde locaties krijgen toegang tot het menu.

• Menu-afbeelding (optioneel): Upload een afbeelding om op je menu weer te geven.

• Logo image (optioneel): Upload een afbeelding met een beeldverhouding van 1:1.

Selecteer de knop Create zodra je klaar bent.

Stap 5. Nu is het tijd om categorieën aan je menu toe te voegen. Selecteer de knop Create category.

Stap 6. Voer een naam in voor deze categorie en optioneel een beschrijving en afbeelding.

Stap 7. Voeg artikelen toe aan een categorie door de knop Add item te selecteren. Als je nog geen producten in Deliverect hebt, bekijk dan dit artikel over het synchroniseren van producten vanuit je POS.

Stap 8. Kies de producten die je aan je menu wilt toevoegen. Je kan er meerdere tegelijk selecteren en naar producten zoeken. Selecteer de knop Producten toevoegen zodra je klaar bent.

Stap 9. Je kan je producten herschikken door ze te selecteren en te slepen.

Importeren uit een kanaal

Stap 4. Als je een compatibel kanaal hebt gekoppeld aan je Deliverect-account, kun je dit kiezen in de vervolgkeuzelijst Menu importeren van. Kies in de vervolgkeuzelijst Link producted aan locatie de locatie die Deliverect moet gebruiken om producten te koppelen. Selecteer de knop Import menu om het menu opnieuw aan te maken in Deliverect.

Importeren vanuit POS

Stap 4. Kies de locatie die je wilt gebruiken.

Stap 5. Selecteer de categorieën om te importeren.

Afwerking

Bovenaan de pagina kun je je menu vertalen, een voorbeeld bekijken, exporteren en de producten opnieuw instellen. Bekijk dit artikel om te leren hoe je je menu kan publiceren.

Vergeet niet om, voordat je je menu publiceert, eerst je menubeschikbaarheid en openingstijden in te stellen.