Optimaliseer je menu's
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze functie is beschikbaar met Deliverect Plus. Klik hier voor meer informatie.

Bij Deliverect streven we er niet alleen naar om je workflow te verbeteren, maar ook om de omzet die je bedrijf genereert te verhogen. Met de functie Optimaliseren kun je moeiteloos tijdelijke producten toevoegen en prijzen bijwerken en deze wijzigingen vervolgens gedurende een bepaalde periode testen.

Je kunt bijvoorbeeld een optimalisatie maken om te testen of klanten bereid zijn een extra prijs te betalen tijdens piekuren.

Wijzigingen zijn niet permanent en kunnen op elk moment worden gestopt en teruggedraaid. Houd er rekening mee dat de toegepaste tests aan alle klanten worden getoond; het is geen manier om je menu's te A/B-testen.

Een optimalisatie maken

Stap 1. Log in op je Deliverect account en klik op Menus gevolgd door Optimalisatie in de zijbalk.

Stap 2. Klik rechtsboven op de knop +Optimalisatie.

Stap 3. Voer een naam in en kies het menu dat je wilt optimaliseren. Klik op Next.

Stap 4. Klik op Add change.

Stap 5. De beschikbare opties zijn:

Add a new products

Selecteer een product uit je Deliverect-account en de menucategorie. Hiermee kun je het tijdelijk aan je menu toevoegen.

Change a product price

Selecteer een product en de nieuwe prijs.

Change entire menu price

Kies een percentage om alle producten op je menu te verhogen/verlagen.

Stap 6. Aan de rechterkant zie je een voorbeeld van het menu. Klik op de knop Next als je klaar bent.

Stap 7. Kies wanneer en waar je de wijzigingen wilt toepassen.

• Select timezone: Automatisch ingevoerd, maar u kunt indien nodig een andere tijdzone selecteren.

• Select locations (optioneel): Kies de locaties.

• Selecteer kanaalkoppelingen (optioneel): Kies de kanaallinks die in je account zijn geconfigureerd.

• Start date (optioneel): Kies wanneer de wijziging(en) moet(en) beginnen.

• Einddatum (optioneel): Kies wanneer de verandering(en) moeten stoppen.

• Select days: Klik op de dagen waarop de optimalisatie moet worden uitgevoerd.

• Start time: Kies het tijdstip om de optimalisatie te beginnen.

• End time: Kies de tijd om de optimalisatie te stoppen.

Extra dagen en tijden kunnen worden aangemaakt door op de + te klikken.

Stap 8. Klik op de knop Save. De optimalisatie is nu aangemaakt.

Een optimalisatie activeren

Klik op en kies Activate optimization ②. De wijzigingen worden automatisch toegepast op basis van je planning.

Een optimalisatie bewerken

Om wijzigingen aan te brengen in een optimalisatie klik je op het bewerken (potlood) icoon. Als de test actief is, wordt u gevraagd deze eerst te deactiveren.

Een optimalisatie verwijderen

Klik op en kies Delete optimization ②. De optimalisatie moet eerst worden gedeactiveerd (conceptstatus).

Optimalisatie status

Optimalisaties kunnen een van de volgende statussen hebben:

• Draft: De optimalisatie is aangemaakt maar is niet geactiveerd.

• Test scheduled: De optimalisatie is geactiveerd maar voldoet niet aan de planningscriteria.

• Test running: De optimalisatie wordt momenteel gebruikt op je kanalen.

• Implemented: De optimalisatie heeft geen start-/einddatum, waardoor deze onbeperkt kan worden uitgevoerd (op de opgegeven dagen en tijden).

Resultaten bekijken

Breid de optimalisatie uit om de impact te zien die de optimalisatie heeft gehad. De verandering in omzet, ordervolume en gemiddelde orderwaarde worden weergegeven.

Een optimalisatie permanent implementeren

Zodra een test is voltooid, kun je de wijzigingen permanent maken door op te klikken en Implement optimization te kiezen .